sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Kesävaatteita talven keskelle


Ihastuttavia kankaita säälittää joskus leikata, mutta vielä isompi sääli olisi jättää leikkaamatta. Viime talvena hankkimaani Amy Butlerin kangasta pidin pitkään näytillä pinon päällimmmäisenä ja mietin mitä siitä lopulta tekisin. Alusta asti oli selvää, että siitä tulisi vaate ja lopulta kangas halusi olla hame. Kaikki tykötarpeet, ylijääminä muista ompeluksista ja purkuhommista löytyivät, kun ompeluvimma iski. Kaavana oli hyväksi testattu hameen kaava Ottobre Designilta 5/2007. Lopputulos miellyttää, mutta vielä kertaakaan en ole sitä pitänyt,kun ei se oikein sovi vallitsevaan säähän.


Paita taas... Se on vähäsen sellainen matkamuistopaita. Kangas ja napit ovat eräitä hankintojani Kankaanpäästä, jossa olin kurssilla kesällä. Luin silloin ruotsalaista Lantlivia ja lehdessä oli kuva, jossa oli söötti kesäpaita ja haalarit.


Kävi niin kuin monesti, eli tuumasin, että kiva paita, osaanpa tehdä tuollaisen itsekin, kunhan vaan tarpeet löytyvät. Käytin paitaan pitkäaikaista suosikkikaavaa v. -97 Burdasta, tosin ikinä en ole mallia ihan sellaisenaan toteuttanut, monilla muilla tavoilla kylläkin. Nyt muokkasin siihen nappilistan. Kuvan haalarit puolestaan taitavat jäädä haaveen asteelle. Eikun vaan kesää odottamaan...

Ei kommentteja: