keskiviikko 11. marraskuuta 2009

Noro-sukat

Lanka: Noro Kureyon Sock
Puikot: 2,5mm bambut
Valmistuneet helmikuussa 2009.


Viime tammikuussa esittelin lankaostoksia ja tässä on yhdet sukat, jotka niistä langoista tein. Silloin postaamassani kuvassa oli tämä lanka puikoilla, mutta hermothan siinä sitten meni niiden metallisten Addin 2,0 mm puikkojen kanssa. Ne tippuivat työstä koko ajan, kilinä vaan kävi. Bambupuikoilla meni paljon paremmin ja sain langankin tottelemaan. Jaoin kerän osiin, jotta saisin raidat menemään suunnilleen samassa rytmissä. Toisellakin tavalla tulee kivoja sukkia.

Aloitin sukat kärjestä. Se tuntuu tällä hetkellä hyvältä tavalta tehdä sukkia. Noro-raitoja on nähty aika paljon Ravelryssä ja blogeissa. Se on minusta viehättävin tapa käyttää Noroa, jostain syystä sellaisenaan lanka ei niin paljon säväytä. Olen yrittänyt tiirailla kuinka monta kerrosta eri neulojat ovat raitoihin neuloneet. Minä neuloin kaksi kerrosta, koska jos neuloisin yhtään enemmän per raita, olisi ehkä katkaistava lanka... Vielä olisi toinen kerä eri Noroa tallella. Aloitin siitä polvisukkia ilman raidoitusta, mutta purin ne kun eivät miellyttäneet.

Blogimaailmassa on vellonut keskustelu eräiden Noro-tyyliin värjättyjen lankojen meikäläisen valmistajan touhuista. Pienimuotoisen pr-katastrofin aineksia siinä on kyllä. Kävin minäkin nimeni vääntämässä kyseiselle yritykselle menevään adressiin, koska siinä oli hyviä toiveita. Olen itsekseni pohtinut sen jälkeen, mikä niin kiihdyttää yleisöä. Onko neulojilla käyttämiään lankoja kohtaan poikkeuksetta voimakas tunneside ja siksi reaktiot, jos kotimainen perinteinen valmistaja töppäilee? Monet ovat varmasti aloitelleet neulojan uraa kansallisromanttisessa hengessä Jukolan veljesten kanssa. Toisaalta kaikenlainen luvaton kopiointi on luovalla alalla aika lyhytnäköistä touhua yritykseltä. Toisaalta monet muutkin kopioivat, ehkeivät sitten niin peittelemättömästi kenties...

Ei kommentteja: