sunnuntai 27. syyskuuta 2009

LoppemSain valmiiksi Norah Gaughanin suunnitteleman Loppem-kaarrokeneuleen. Ihastuin mallissa erityisesti etuosan palmikoihin. Lankana en käyttänyt ohjeen mukaista Berrocon lankaa vaan periaatteessa saman tiheyden antavaa Sublime Cashmere Merino Silk Aran -lankaa. Mallitilkun mukaan tiheyden piti olla ihan passeli, mutta kyllä neuleesta vähän lyhyt tuli. Lankaa ei vaan ole enempää ostettuna. Pituutta saisi järkevällä tavalla enemmän vain siinä tapauksessa, jos purkaisi neuleen ihan kokonaan ja lisäisi yhden palmikkokierroksen alkuun ja muuttaisi kavennukset harvemmiksi. Ohjeessa ei eri kokojen välillä ole paljonkaan pituuseroja, olisi itse alun perin pitänyt laskeskella toisin. En viitsi olla niin perfektionisti, että ryhtyisin siihen enää. Farkkujen kanssa tämä neule ei oikein tunnu sopivan, mutta löysien mekkojen kanssa kylläkin. Tämä on nyt tällainen.

2 kommenttia:

Tuija kirjoitti...

Tosi nätti ja siisti siitä tuli! Eikä mallin takia tosiaankaan kannata heittäytyä perfektionistiksi. Minäkään en varmaan pura omaa tekelettäni kuin sen verran, että pääsen eroon rumasta savupiippumaisesta hartiaosuudesta.

serafiina kirjoitti...

Kiitos :-) Olen jo käyttänyt neuletta, mikä on ihan hyvä alku. Kaarrokkeessa kavenukset menevät jännästi lomittain. Siinä on pohdiskeltavaa kyllä, miten ne toteuttaa eri tiheydessä, niin että lopputulos miellyttää. Itselläni tuli aluksi epäusko kavennusten ohjeenmukaisiin paikkohin ja tein toisella tavalla. Purin kyllä sitten, tuli liikaa spiraalin näköistä :-D Minä mietin täällä jo, että kokonaa villainen Loppem ois aika kiva...