sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Hunajainen omenapaistos

Miehen bravuuri näin syksyisin on vähän vahingossa syntyneen ohjeen mukainen omenapaistos. Piti nimittäin saada omenapaistosta, vaikka sokeri oli loppu. Lopputuloksena oli ehdottomasti syksyn parasta omenapaistosta. Resepti on tällainen:

Laitetaan uunivuoan pohja reilusti täyteen omenalohkoja (6-8 kotimaista omenaa) ja kaadetaan omenien päälle n. 1/2dl vettä. Päälle ripotellaan kanelia ja puristetaan juoksevaa hunajaa maun mukaan.

Päälle:
2dl kaurahiutaleita, 1dl vehnäjauhoja, 1/2 dl öljyä tai 50gr voita ja 1/2 dl juoksevaa hunajaa. Nämä kaikki sekoitetaan kattilassa murumaiseksi ja ruskistetaan samalla seosta kevyesti. Seos ei saa olla liian rasvaista eikä liian kuivaa, joten sen mukaan täytyy tarvittaessa lisätä jotakin em. aineista.

Paistetaan uunissa (175 C) 30-35 min.

Ei kommentteja: