perjantai 17. lokakuuta 2008

Peruna-purjo-kurpitsansiemenpiiras

En löytänyt mistään haluamaani piirakkaohjetta, joten päätin keksiä sen itse. Englannissa minulle tarjottiin suolaista piirasta, jossa oli perunaa ja kurpitsansiemeniä. Suomalaisittain perunan käyttö piirakassa on jollain tavalla epäortodoksista, siksipä kai ei moisia ohjeita ole paljon liikenteessä. Tässä on nyt yksi. Piirakasta tuli herkullista. Kannattaa kokeilla!

Peruna-purjo-kurpitsansiemenpiiras

Pohja:
100g leivontaan soveltuvaa margariinia tai voita
2½ dl vehnäjauhoja
1/3 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
Täytteeseen:
4 isoa Rosamunda-perunaa
1 purjo
n. 1 dl kuivattuja kurpitsansiemeniä
2 kananmunaa
4 dl maitoa
suolaa ja pippuria
pinnalle n. 1,5 dl juustoraastetta

Kuoritaan ja viipaloidaan perunat. Suikaloidaan purjo ohuiksi renkaiksi. Valmistetaan pohja seuraavaksi. Rasva sulatetaan ja siihen lisätään nopeasti keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painellaan piirasvuoan pohjalle. Pohjan päälle kasataan perunaviipaleet ja purjorenkaat. Näiden päälle ripotellaan juustoraaste ja kurpitsansiemenet. Munat ja maito vatkataan kevyesti, lisätään munamaitoon suolaa ja pippuria. Paistetaan 200 asteessa 35-40 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea. Tarjoillaan vihreän salaatin kanssa.

Ei kommentteja: